Andız Pekmezi

Andız Pekmezi Andız Pekmezi, Akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, ardıç olarak da bilinen ağacın kozalaklarından el değmeden, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen şifalı bir pekmezdir.

Andız kozalağı, yüzde 40 civarında inulin, eterli uçucu yağ helenin, sabit yağ, triterpenler ve acı maddeler içerir.Sade olarak da yenilebildiği gibi tahinle karıştırılarak da yenilebilir.

Kullanım Alanları

Andız pekmezi, şifalı bitkilerin çok yönlü etkilerine örnek gösterilebilecek bir bitkidir.

ANDIZ PEKMEZİ AMBALAJ VE BARKOD BİLGİLERİ
ÜrünBarkodNet AğırlıkKoli Adeti
ANDIZ PEKMEZİ 1/2 8699956520070 450 g 12

KAYNAKLAR

  • Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU, İnternette Keçiboynuzu 2004
  • Büyük Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi / Ramazan YILDIZ
    Huzur Yayın Dağıtım, İSTANBUL 1995
  • Beter Nutrition Magazine / EKİM 1996
  • Dr. Ahmet YILDIZ, İnternette Keçiboynuzu / Çukurova Üniversitesi - ADANA
  • Türk Dil Kurumu Yayınları: 578, Prof. Dr. Turhan BAYTOP,
    Türkçe Bitki Adları Sözlüğü. ANKARA 1997
  • Şifa Reçeteleri / Tahsin PALAZ, Damla Ofsat A.Ş. Yayınları - KONYA 2000
  • Hastalıksız Uzun Ömür için Şifalı Bitkiler ve Emraz / H.Arif PAMUK, Pamuk Yayıncılık 2002
  • Yaşamak Güzel Şey / Çevirmenler: Zeynep KUMRULUOĞLU, Mehmet HARMANA, Nilüfer COŞKUN, Doğan Ofset, İSTANBUL 2002
Web Tasarım Antalya
Türkçe Türkçe English English