Bilgilendirme

Kakao Yerine Keçiboynuzu

Günümüzde, gerek ülkemizde gerekse Avrupa ülkeleri ve Amerika'da kakao yerine Keçiboynuzu Özü'nün kullanımı artmaya devam etmektedir. Keçiboynuzu Özü'nün tercih edilmesindeki nedenlerin başında, bileşiminde insan sağlığına faydalı maddelerin bulunması gelmektedir. Bunları proteinler, doğal.şekerler, mineraller ve vitaminler olarak sıralayabiliriz.

Keçiboynuzu Kullanım Alanları

  • Soğuk-sıcak su veya süte karıştırılarak,
  • Her alanda kakao yerine veya kakao ile karıştırılarak, Pasta, Çikolata, Kek, Bisküvi, Karamel, Nugat imalatında,
  • Unlu mamüllerde,
  • Dondurma imalatında, tatlandırıcı, renklendirici ve aroma verici olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Harnup Özü Hakkında

Çikolata yenilebilir bir çekirdek olan kakao tanelerinden yapılır. Çikolata, kafein gibi sağlığa zararlı olan ve istenmeyen bir madde olan theobromin içerir. Kakao çekirdeği, bir miktar protein ve önemli miktarda yağ içerir. Tatlandırmak için de çok miktarda şeker ilave ederek lezzetlendirilmesi gerekir.

Çikolata pek çok genci rahatsız eden sivilceye neden olan yiyeceklerden birisidir. Kakao çekirdeği Kalsiyum içermesine rağmen, vücudun kalsiyum almasını önleyen okzalik asiti de içerir. Çikolata en çok alerji yapan maddelerden de biridir.

Harnup Unu Üretimi

Çekirdeklerinden ayrılmış keçiboynuzu meyve kırıntılarının Amerikan teknolojisi kullanılarak öncelikle kavurma işlemine daha sonra özel değirmenlerde öğütülüp, elenmesi sonucu saf ve doğal Harnup Özü (Carob Powder) elde edilir.

KEBOY (Harnup Özü) günümüzde Kakao'nun kullanıldığı her alanda (çikolata, kek, bisküvi, karamel, nugat imalatında, soğuk sıcak su ve/veya sütle karıştırılarak, unlu mamüllerde ve dondurma imalatında tatlandırıcı, renklendirici ve aroma verici olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.